Nu-i asa ca dupa fiecare petrecere iti raman bucati de friptura? Uite ce m-am gandit eu sa fac cu ele. Am folosit ce mi-a ramas din friptura de porc, dar poti folosi la fel de bine pui sau vita.
Ingrediente:
- ramasite de friptura, taiate bucati mici (maxim 400 g)
- 2 cepe mari, taiate fin
- 4 catei de usturoi , rasi fin
- 3 cm ghimbir, ras fin
- 1 lingurita curcuma (tumernic) sau praf de curry
- 1/4 lingurita chilli pudra (sau dupa gust)
- 1 lingurita chimen pudra
- 1 lingurita coriandru pudra
- 2 linguri pasta tomate
- 1 cana apa sau supa
- sare dupa gust
- frunze de patrunjel pentru ornat
- 2 linguri ulei
Pune carnea si pasta de rosii, amesteca si mai lasa la foc mic 5 minute.
Serveste cu orez simplu.
Pofta buna!
English verion
Ingredients
- pork leftovers (400 g) cut in thin slices
- 2 onions, cut
- 4 cloves of garlic. finely grated
- 3 cm ginger, finely grated
- 1tsp tumernic or curry powder
- 1 tsp cumin powder
- 1 tsp coriander powder
- 1/4 tsp chilli powder
- 2 tbs tomato paste
- 1 cup water (or broth)
- salt
- parsley to decorate
- 2 tbs vegetable oil
Heat the oil in a large skillet and fry onion, garlic, ginger for 3 min. Add cumin and coriander and fry 2 more min. Add tumernic, chilli, salt and water and cook until the onion is cooked. Add the meat and tomato paste and cook for 5 more minutes.Serve with simple rice.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.