Scroll down for English recipe
Ingrediente:
- 4 aripi de pui si 4 ciocanele (pulpe superioare)
- 2 linguri miere
- 3 linguri sos de soia
- 2 catei de usturoi, rasi fin
- 2 cm de ghimbir proaspat, ras
- 1/4 lingurita chilli
- 2 linguri amidon de porumb (sau o lingura faina)
- ceapa verde, pentru ornat
- ulei pentru prajit (deep fry)
Amesteca bine intr-un castron mierea, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, chilli, amidonul. Marineaza bucatile de pui in amestec pentru o ora. (Tine la frigider si din cand in cand intoarce carnea in marinata).
Intr-o tigaie mare (poti folosi un wok) incalzeste uleiul. Scurge carnea si prajeste-o la foc mediu pana e facuta bine (cam 8- 10 minute pentru ciocanele si 6 minute pentru aripi). Ai grija sa nu se arda!
Serveste imediat cu putina ceapa verde presarata, cu muraturi si garnitura de orez sau cartofi.
Pofta buna!
ENGLISH VERSION:
Ingredients:
- 2 tbs honey
- 3 tbs soya sauce
- 2 garlic cloves. finely grated
- 2 cm ginger, grated
- 1/4 tsp chilli
- 2 tbs cornstarch
- 4 wings and 4 chicken upper legs
- green onion, to serve
- oil for deep frying
Directions:
Mix well first 6 ingredients and marinate the chicken for 1 hour.
Heat a large skillet (or a wok), add the oil and deep fry the chicken pieces at medium-low heat for 8 minutes, or until they are ready.
Serve hot with some green onion, pickels and rice or potatoes.
Bestial arata, trebuie a il incerc !
RăspundețiȘtergere